Premijera: Bruno Rakonić predstavlja ‘JEDNO ZA DRUGO STVORENI’ – Put od TikTok uspjeha do prve autorske pjesme u suradnji s glazbenim velikanima!

Samo 3 dana nas dijele do premijere glazbenog spota mladog umjetnika Brune Rakonića, koji je u suradnji s poznatim glazbenicima poput bubnjara Parnog Valjka, Dalibora Dade Marinkovića, te audio inženjera Krunoslava Licitara iz Red Records Studija, stvorio ovu predivnu ljubavnu pjesmu. Andrej Smolić, poznat po svojoj profesionalnosti, odgovoran je za vrhunsku kvalitetu spota. U ekskluzivnom intervjuu, Bruno Rakonić otkriva svoj put od snimanja obrada za TikTok i YouTube, gdje je stekao impresivnih 18,000 pratitelja, do kreiranja svoje prve autorske pjesme.

  • Kako je nastala ideja za tvoju prvu pjesmu “Jedno za Drugo Stvoreni” i što te potaknulo da je stvoriš?
    Ideja za pjesmu rodila se jedne večeri dok sam uživao u glazbi, istovremeno svirajući po klaviru. Većina pjesme doslovno mi je došla u trenutku, uhvatio me neki val inspiracije, haha. Kada razmišljam o razlozima koji su me potakli na stvaranje ove pjesme, želim istaknuti svoju želju za stvaranjem nečeg autorskog. Atmosfera pjesme odražava moje osobne preferencije i glazbeni smjer s kojim se povezujem. Iako je tematika pjesme ljubav, htio bih napomenuti da iza nje, u mom slučaju, ne stoji stvarna situacija, već je ona osmišljena i prikazana u nekom imaginarnom svijetu. Na kraju, najbitnije mi je da pjesma pronađe svoj put do publike, a slušateljima ostavljam slobodu da ju protumače svatko na svoj način.
  • Možeš li nam otkriti tko je sve sudjelovao u stvaranju ove pjesme?
    Autor sam teksta, glazbe i aranžmana, također na pjesmi sam odsvirao gitaru, klavijature i bas. Kompletnu pjesmu, osim bubnja snimio sam u vlastitoj produkciji. Posebno se zahvaljujem gospodinu, iznimnom bubnjaru, Daliboru Dadi Marinkoviću, članu Parnog Valjka, koji se odazvao na moj poziv za suradnju i odsvirao bubanj te samoj pjesmi pružio jedan potpuno novi štih. Posebnu zahvalu upućujem i Krunoslavu Licitaru iz Red Records Studija, audio inženjeru koji je odradio miks i mastering i omogućio da pjesma zvuči onako kako i treba. U konačnici, zahvaljujem Andreju i Zvončici Smolić koji su uložili puno truda i zaokružili kompletnu priču profesionalnim videospotom. Posljednje, ali ne manje bitno, veliku zahvalu upućujem i svojoj obitelji, prijateljima i svima koji su me podržavali od početka.
  • Kako opisuješ svoj glazbeni stil i kako se razlikuje od tvojih prethodnih izvedbi?
    Mislim da se nikada u potpunosti nisam svrstao u jedan glazbeni stil. Tamburaška glazba, kojom se bavim od 2015. godine, igra veliku ulogu u mom glazbenom putu. Sada sam odlučio krenuti u potpuno novi smjer i iskušati se u jednom drugačijem glazbenom svijetu, u žanru koji također volim. Ako posjetite moj YouTube kanal, primijetit ćete da sam kroz godine snimanja raznih obrada pjesama i glazbenog sadržaja istraživao različite stilove i žanrove, iskušavajući se u raznolikosti glazbene izražajnosti. Glazba za mene predstavlja širok pojam i nikada se ne bih svrstao isključivo u jednu kategoriju. Radije volim istraživati različite aspekte glazbe i iskusiti što ona sve može ponuditi.
  • Kako su nastupi u Novogradiškom kraju oblikovali tvoju glazbenu karijeru?
    Svakako su mi pridonijeli u napretku kroz glazbenu karijeru i omogućili mi daljnje razvijanje talenta. Novogradiški kraj karakterizira zajednički duh gdje se svi mi glazbenici na neki način poznajemo i družimo. Kroz razne svirke sam upoznao mnoge ljude, stekao brojna prijateljstva i povezao se s drugim glazbenicima. Unatoč svojoj skromnoj veličini, naš kraj obiluje talentima, a osobito me veseli što pripadam takvom glazbenom okruženju gdje smo svi nekako povezani.
  • Koje iskustvo smatraš najvažnijim tijekom razvoja svoje glazbene karijere?
    Teško mi je sada izdvojiti samo jedno iskustvo koje je utjecalo na moj glazbeni razvoj. Svaka gaža donosi nešto, predstavlja neku vrstu škole i ne ide uvijek sve onako kako smo zamislili. Pojave se i izazovi, ponekad i neugodni trenuci, ali naravno, prevladavaju lijepi trenuci koji te uvijek ponovno privlače glazbi. Smatram da se još uvijek razvijam, učim i trudim se svakim danom poboljšati i proširiti svoje znanje i vještine. No, kao što svi znamo, ništa ne dolazi preko noći. Svako važno životno iskustvo zahtijeva vrijeme posvećivanja nečemu, ponekad i greške, donošenje krivih odluka koje kasnije oblikuju tvoje stavove i razmišljanja.
  • Možeš li podijeliti s nama neke izazove s kojima si se susreo tijekom stvaranja vlastite glazbe?
    Izazova je bilo i bit će ih, no smatram da kada voliš ono što radiš, svaki izazov je moguće prevladati. Moj prvi glazbeni instrument koji sam naučio svirati bila je gitara. Već od pete godine pokušavao sam svirati tu gitaru, koja je tada bila prilično velika za mene, glumeći kako nešto znam, haha. Tada je najveći izazov bio moja premala ruka koja nije mogla ni doseći sve žice istovremeno. No, s vremenom, odrastanjem i redovitim vježbanjem, taj izazov sam svladao i napredovao u sviranju gitare. Kasnije me privukao klavir, zaljubio sam se u njegov zvuk i način sviranja, te sam ga odlučio naučiti svirati. I to je predstavljalo novi izazov, ali uz volju i svakodnevno posvećivanje sati vježbanju, napredak nije mogao izostati. Osim gitare i klavira, zaljubio sam se i u brojne tamburaške instrumente, te sam ih svirao danonoćno kako bih ih sve savladao. Kada razmišljam o procesu stvaranja svoje prve autorske pjesme, shvaćam da nije bilo lako prvi put napisati nešto, uglazbiti i očekivati da će to netko kasnije slušati. S druge strane, ako ne pokušamo, ne možemo se ni nadati da će se nešto samo od sebe dogoditi. Želio bih svima poručiti da ne odustaju od onoga što vole, a izazovi su tu samo da vas dodatno ojačaju!

    • Kako TikTok utječe na tvoj odnos s publikom i što ti znači podrška tvojih pratitelja?
    Krenuo sam snimati za TikTok iz šale i znatiželje prema toj, tada meni novoj i nepoznatoj društvenoj mreži. Postavio sam nekoliko videa gdje sviram i pjevam, a oni su ostvarili impresivne brojke u pogledima, lajkovima i ostalim reakcijama. Od tada redovito snimam i objavljujem sadržaj na TikToku. Često mi publika sugerira nove ideje, što mi je izuzetno važno. Naravno, tu su i moji prijatelji koji mi uvijek pomažu kad god je to potrebno i podržavaju me, čak i ako to podrazumijeva samo opaliti lajk na novi video. Svaka podrška mi puno znači i zahvaljujem svima koji su uz mene i prate me kroz ovaj moj glazbeni put.
  • Kako si došao do brojke od gotovo 18,000 pratitelja na TikToku, i koji su tvoji planovi za daljnje korake na tom platformi?
    Rekao bih da sam na određeni način uspio uspostaviti povezanost sa svojim pratiteljima snimajući sadržaj za koji sam u tom trenutku pretpostavio da bi ih mogao zanimati. Put do 18,000 pratitelja nije bio jednostavan, a prethodilo mu je objavljivanje preko 100 videa na toj društvenoj mreži. Neki od tih videa su mi znatno pomogli, posebno ako su postali viralni, dospijeli u trending i izazvali velik broj reakcija i zanimanja publike. Postepeno i strpljivo sam gradio tu bazu pratitelja, i dalje radim na tome te svakodnevno nastojim povećati taj broj. Neizmjerno se zahvaljujem svima koji me prate i koji su zainteresirani za moj glazbeni rad. Oni su zaista velika podrška i pružaju mi potrebnu motivaciju. Hvala vam.
  • Koje poruke ili emocije želiš prenijeti publici kroz svoju prvu pjesmu?
    Prva pjesma mi je izuzetno posebna i vjerojatno će zauvijek ostati najdraža, bez obzira na to koliko ih u budućnosti stvorim. Želim ljudima približiti glazbu na način na koji ju ja doživljavam, prenoseći svoje ideje i osjećaje. Kroz pjesmu “Jedno za drugo stvoreni” nastojim pokazati da sam krenuo u novo glazbeno putovanje, otvorio novu stranicu i prepustio se novim avanturama i izazovima koje glazba nosi.

Nadam se da će se slušateljima svidjeti moja nova pjesma i da će me podržati u daljnjem radu i glazbenom stvaralaštvu. Hvala svima i čuvajte se!

BRUNO RAKONIĆ – JEDNO ZA DRUGO STVORENI (OFFICIAL 4K VIDEO)



Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)