Danas na Europskom prvenstvu rukometni spektakl! Hrvatska ulazi u odlučujući okršaj s dugogodišnjim suparnikom Francuskom.

Hrvatska rukometna reprezentacija čeka desetu pobjedu protiv Francuske već pet godina, a posljednji trijumf ostvarila je 2019. u Koelnu, istom mjestu gdje se večeras odigrava odlučujući dvoboj.

Večeras započinje druga faza Europskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj, a Hrvatska se suočava s povijesnim rivalom, reprezentacijom Francuske, u otvarajućem susretu skupine 1.

Francuska je osigurala maksimalna dva boda u drugu fazu pobjedom protiv Njemačke, dok je Hrvatska s remijem protiv Austrije prenijela samo jedan bod. Unatoč tome, Francuzi su imali jedan kiks u utakmici protiv Švicarske.

To je rukometni ‘el clasico’, utakmica koja nosi puno, koja će se pratiti. Svi znamo što su Hrvatska i Francuska u rukometu. Nadam se uzbudljivoj utakmici i da će otići na našu stranu – rekao je naš reprezentativac Filip Glavaš.

Iako Francuska ima povijesnu prednost s 15 pobjeda u 25 odigranih utakmica na tri najveća svjetska natjecanja, Hrvatska vjeruje u svoje mogućnosti, a izbornik Goran Perkovac ističe da će biti izazovna, ali i interesantna utakmica.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)