FLYING DISC CLUB OSVAJA DISC GOLF SCENU: INTERVJU SA PROFESOROM ŠOPOM NA NOVOM TERENU

Novogradiške vijesti donose vam intervju s profesorom Mladenom Šopom, osnivačem i predsjednikom Flying Disc Club-a Nova Gradiška. Klub je postao pravi sportski fenomen od svog osnutka 15. svibnja 2018. godine.

Pod vodstvom profesora Mladena Šopa, klub je postao punopravni član HRVATSKOG FLYING DISC SAVEZA. Osim sudjelovanja u redovnom natjecanju HRVATSKE DISC GOLF LIGE, klub aktivno djeluje u svim dobnim kategorijama, uključujući juniore, kadete i seniore.

MEĐUNARODNI DOMETI
Klub se može pohvaliti članovima iz nekoliko zemalja, uključujući Sloveniju, Mađarsku i Srbiju. Ponosno ističu da za njih igra prvak centralne Europe, Stanislaus Amman iz Austrije. Ovaj klub nije samo lokalni entuzijast, već privlači pozornost i izvan granica Hrvatske.

ORGANIZACIJA TURNIRA
U proteklih pet godina, klub je organizirao dva značajna turnira. Prvi se održao kod dvorca u Cerniku, dok je zadnji turnir bio prošle godine u lipnju. Taj događaj ulazio je u 5. kolo HRVATSKE DISC GOLF LIGE, a klub je na domaćem terenu ostvario najbolji rezultat u svojoj povijesti.

SAVEZ SPORTOVA
Nakon pet godina postojanja, klub je postao punopravni član Saveza sportova. Profesor Šop ističe kako je to veliki korak naprijed za njihovu udrugu građana i klub. Zahvaljujući podršci načelnika Općine Cernik, Vitomira Žakića, te Turističke zajednice općine Cernik, klub je uspio izgraditi najveći teren na ovom dijelu Europe, smješten uz jezero Bačica.

VELIKI TURNIR
Ove godine klub će biti domaćin velikog međunarodnog turnira koji će privući igrače iz osam država. Ovaj turnir bit će bodovan za redovno kolo HRVATSKE DISC GOLF LIGE te će okupiti najbolje igrače i igračice iz susjednih zemalja. Pozivaju sve sugrađane da dođu na jezero Bačica, razgledaju prekrasno mjesto te zaigraju na terenu koji je postavljen na korištenje svim građanima.

POZIV
Klub poziva sve zainteresirane sugrađane da postanu aktivni članovi kluba. Ako dijelite strast prema FLYING DISCU I DISC GOLFU, obratite im se putem njihove Facebook stranice “Flying Disc Club Nova Gradiška.


Profesor Šop iskazuje zahvalnost svima koji su sudjelovali u realizaciji terena, uključujući i Vodovod zapadne Slavonije, te ističe kako je njihov uspjeh rezultat zajedničkih napora i podrške lokalne zajednice.

Uzmite FLYING DISC u ruke i pridružite se ovoj dinamičnoj ekipi na jezeru Bačica – mjestu gdje se ljubav prema sportu spaja s prirodom!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)