Grad Nova Gradiška dobio nagradu na Smart City Summitu u Šibeniku

Grad Nova Gradiška ponosno je primio prestižnu nagradu za SMART upravljanje gradovima i općinama na nedavno održanom “Smart City – Summitu moderne uprave 2024.” u Šibeniku, od 21. do 23. veljače. Ova značajna nagrada rezultat je istaknutog rada i posvećenosti grada u području promicanja ekološke osviještenosti i energetske učinkovitosti.

Gradonačelnik Vinko Grgić, dipl. ing. arh., preuzeo je nagradu tijekom svečane dodjele. Osim plakete, nagrada uključuje i vaučer tvrtke Hauraton Hrvatska d.o.o – DRAINFIX CLEAN – Sustav za prikupljanje, retenciju i obradu oborinskih voda s prometnih površina, u vrijednosti od 3.000,00 EUR. Tom prigodom, gradonačelnik je istaknuo napore Grada Nova Gradiška u ostvarivanju cilja energetske neovisnosti.

Ovaj uspjeh potvrđuje da Grad Nova Gradiška aktivno sudjeluje u suvremenim trendovima te teži stvaranju održivijeg okoliša za svoje građane. Nagradni projekt predstavlja samo jedan u nizu koraka prema ostvarenju cilja energetske neovisnosti i izgradnji ekološki osviještenog grada koji će biti uzor drugim lokalnim zajednicama.

IZVOR: GRAD NOVA GRADIŠKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)