I ti možeš postati policajac/policajka!

U sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški, jučer je održan Dan otvorenih vrata. Policijska škola „Josip Jović“ koja provodi školovanje za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole, zajedno sa Policijskom upravom brodsko-posavskom Policijskom postajom Nova Gradiška, otvorili su svoja vrata mladima.

Naime, prethodno je upućen poziv budućim policajkama i policajcima, koji su se odazvali u velikom broju i došli na ovu atraktivnu manifestaciju uz maksimalnu podršku i motivaciju svojih profesora i dobru suradnju prosvjetnih djelatnika srednjih škola. Mnoštvo mladih je sudjelovalo u isprobavanju i vježbanju poligona koji je sastavni dio testiranja kandidata za natječaj. Provjerama svojih tjelesnih i motoričkih sposobnosti pokazali su zavidne rezultate te bi uskoro mogli biti dio velike „plave obitelji“. Svoje sposobnosti prolaska poligona na najzanimljiviji način su provjeravali i brojni mališani (dječji vrtić).

Prisutni su bili oduševljeni i Demo timom Policijske akademije, koji su prikazali razne vježbe rukovanjem vatrenim oružjem. Nadalje, zanimljiv je bio prikaz postupanja policijskih službenika u slučaju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u stan, osiguranja mjesta događaja, postupanja kriminalističkih policijskih službenika, kao i policijskih službenika Interventne jedinice policije prilikom privođenja naoružanog počinitelja kaznenog djela.

U sklopu atraktivnog programa prikazana je i vježba pronalaska droge pomoću policijskog službenika vodiča službenog psa i njegovog četveronožnog kolege belgijskog ovčara. Također su prisutni na samom ulazu mogli pogledati prezentaciju policijske opreme i tehnike koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)