KAZALIŠNA PREDSTAVA – SLUČAJNI SUSRET U SEX-SHOPU – SRIJEDA, 20. 9. U 20:00 – DOM KULTURE

SLUČAJNI SUSRET U SEX-SHOPU

SRIJEDA, 20. 9. U 20:00

DOM KULTURE

CIJENA ULAZNICE 10 EUR (75, 35 KN)

*Povlaštena cijena za učenike, studente i umirovljenike 7 EUR (52, 74 KN)

U srijedu, 20. rujna u 20:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković“ gostuje kazališna predstava „Slučajni susret u sex-shopu“ Teatra Rugantino. Režiju potpisuje renomirana kazališna, operna i TV redateljica Saša Broz, a u ulogama Žene i Muškarca, višestruko su nagrađivani glumci Ivana Boban i Davor Svedružić.

Dramski tekst austrijskog pisca Petera Turrinija “Grillparzer u sex-shopu” doživio je internacionalnu prepoznatljivost, mnogobrojne izvedbe diljem Europe, kao i filmsku ekranizaciju. Adaptacija ovog bezvremenskog teksta za Teatar Rugantino u fokus stavlja slučajan ili nimalo slučajan, gotovo karmički, susret sredovječnih Muškarca i Žene u neočekivanom ambijentu sex-shopa. Tenzija se ne stvara tek smještajem radnje u atipičan prostor uz koji se i dalje vežu stigme i tabui u konzervativnoj sredini, nego i raslojavanjem odnosa između dviju suprotnosti, dvaju principa, dvaju svjetonazora, otjelovljenih u likovima potpunih neznanaca, Muškarca i Žene.

Priča je to o muško-ženskim odnosima čije se boljke, frustracije i posrtaji otkrivaju u neobičnom susretu. Uz osjećaj srama i smijeha kroz nelagodu dolazi se do kontakta između bezvoljnog i marginaliziranog prodavača i njegove rezervirane i seksualno sputane mušterije, pripadnice bogatijeg sloja društva koja, unatoč tome, ne pronalazi zadovoljstvo i ispunjenje.

U jednom se susretu rastvara čitav kompleks simptoma bolesti modernog života — od problema samoće i otuđenosti u svijetu gdje su supstrati za partnere mogući u vidu rekvizite za ljubavni život (i to na akciji, povoljno!) pa sve do nasilne političke korektnosti, klasnih razlika, rodno uvjetovanih očekivanja i nestabilnih pozicija na poslovima koje je teško zadržati pod udarom privatnih ili društvenih pritisaka.

Predstava “Slučajni susret u sex-shopu” stoga pred gledateljice i gledatelje dovodi ispovijesti prepoznatljivih likova, njihove muke i maštarije, skrivene misli i želje. Jesu li danas mogući autentični i iskreni odnosi? Zašto ima toliko samaca? Zašto se više ne možemo vezati? Jesmo li se previše otuđili jedni od drugih? Tko danas uopće kupuje u sex-shopu? I zašto? Tek su neka od pitanja u predstavi.

Tekst: Peter Turrini

Prijevod: Boris Perić

Adaptacija teksta: Dina Vukelić

Režija: Saša Broz

Glume: Ivana Boban i Davor Svedružić

Scenografija: Sara Haas

Kostimografija: Marita Ćopo

Glazba: Toni Starešinić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)