Ne upravljajte vozilom ako ste konzumirali alkohol!

Tijekom nadolazećeg vikenda provesti će se koordinirano preventivno – represivna akcija i to; dana 20./21. siječnja (subota/nedjelja) u vremenu od 23 do 5 sati

Tijekom 2023. godine na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 1208 prometnih nesreća, što je za 17,74 % više u odnosu na 2022. godinu kada se dogodilo 1026 prometnih nesreća.

U prometnim nesrećama poginulo je 9 osoba kao i prethodne godine, teško su ozlijeđene 103 osobe, što je za 8,42 % više u odnosu na prethodnu godinu (95 teško ozlijeđenih), dok su lakše ozlijeđene 453 osobe, što je za 15,86 % više u odnosu na prethodnu godinu (391 lakše ozlijeđenih).

Nadalje evidentirane su 162 prometne nesreće u kojima je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola, što je smanjenje za 14 prometnih nesreća ili 7,95% u odnosu na prethodnu godinu. Nadzorom prometa je utvrđeno 1313 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, što je za 31 prekršaj ili 2,31 % manje u odnosu na prethodnu godinu.

Iako je sukladno navedenim podacima prisutan trend smanjenja prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, kao i broj prometnih nesreća u kojima je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će i dalje nastaviti sa pojačanim nadzorima prometa s posebnim naglaskom na prisutnost alkohola i droga.

Tijekom nadolazećeg vikenda provesti će se koordinirano preventivno – represivna akcija i to; dana 20./21. siječnja (subota/nedjelja) u vremenu od 23 do 5 sati, dakle u isto vrijeme kao i na području susjedne Policijske uprave osječko-baranjske.

Policijski službenici će promet nadzirati na lokacijama po vlastitoj procjeni na mjestima činjenja težih prekršaja u prometu, okupljanja skupina vozača koji se ne pridržavaju prometnih propisa te mjesta na kojima se događaju prometne nesreće s težim posljedicama i dr.).

Apeliramo na sudionike u prometu (posebice vozače) da budu oprezni i ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol, već upravljanje vozilom prepuste trijeznoj osobi ili za prijevoz koriste sredstva javnog prijevoza.
Također, upozoravamo vozače da poštuju zakonske propise, te sukladno trenutnim vremenskim uvjetima brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na prometnicama pri tome vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)