Obilježavanje 29. obljetnice VRO Bljesak u Okučanima

Ovogodišnja proslava pobjedničke operacije Hrvatske vojske i policije održat će se u srijedu, 1. svibnja, u Okučanima

FOTO: MORH/MUP

U srijedu, 1. svibnja 2024., u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja, obilježit će se 29. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak, uz niz aktivnosti i atraktivan cjelodnevni program.

Budnicom ulicama Okučana u 7:30 sati tradicionalno će početi proslava pobjedničke operacije Hrvatske vojske i policije, a od 8 do 16 sati moći će se razgledati taktičko-tehnički zbor Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova (Ulica A. Starčevića i Trg dr. Franje Tuđmana).

Središnja svečanost održat će se od 9 do 10 sati kod spomen-obilježja „Kocke vedrine“, a od 10:30 sati u Crkvi sv. Vida služit će se misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.

Osiguran je i tradicionalni vojnički ručak za građanstvo, a cjelodnevni program završava večernjim koncertom grupe Crvena jabuka na Trgu dr. Franje Tuđmana, s početkom u 19 sati.

Program obilježavanja

7:30 – 8:00 Budnica ulicama Okučana  u izvedbi Orkestra OSRH

8:00 – 16:00 Taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme OSRH i MUP-a RH

9:00 – 10:00 Središnja svečanost kod spomen-obilježja „Kocka vedrine“ uz nastup Klape Sveti Juraj HRM-a i Klape Sveti Mihovil MUP-a te prelet borbenih aviona Rafale

10:30 – 11:45 Sveta misa zadušnica u Crkvi sv. Vida za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu

12:00 Dolazak motorista sudionika 12. moto-defilea Bljesak, biciklista i maratonaca

12:00 – 13:30 Vojnički ručak za građanstvo (Trg dr. Franje Tuđmana, malo igralište)

19:00 Koncert grupe Crvena jabuka (Trg dr. Franje Tuđmana)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)