ODOBRENO FINANCIRANJE MZO-a ZA PROJEKT ČITANJEM DO ZNANJA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je financiranje projekta “Čitanjem do znanja” koji provodi Čitateljski klub Gimnazije Nova Gradiška. Ova inicijativa, koja ima za cilj poticanje čitalačkih navika među učenicima, dobila je podršku Ministarstva kao dio programa financiranja izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova za školsku godinu 2023./2024.

Pod vodstvom stručne suradnice knjižničarke Sandre Hruban Bartolović i suradnice na projektu profesorice hrvatskog jezika Andreje Divić, projekt “Čitanjem do znanja” nastoji zadržati učenike kao aktivne čitatelje, te unaprijediti njihove čitateljske, osobne i socijalne kompetencije. Financijska potpora od 2.500,00 EUR omogućit će osuvremenjivanje knjižnice novom opremom i naslovima namijenjenima Čitateljskom klubu i svim zainteresiranim učenicima i nastavnicima.

U sklopu projekta planirane su različite aktivnosti poput edukativnih radionica za učenike i profesore, redovnih sastanaka Čitateljskog kluba, te sudjelovanja u literarnim i likovnim natječajima. Također, učenicima će biti omogućene terenske nastave u kulturnim ustanovama poput knjižnica, kazališta i muzeja.

Projekt “Čitanjem do znanja” predstavlja važan korak u poticanju čitalačke kulture među mladima te će doprinijeti širenju njihovih vidika i razvoju kreativnosti kroz književnost i umjetnost.

IZVOR: GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)