Subotnji Piknik: Posveta Jednoj Izvanrednoj Djevojčici i Svim Malim Herojima u Borbi protiv Malignih Bolesti

Program Piknika

U intervalu od 09:00 do 11:30 sati, gradski park bit će domaćin raznolikim radionicama. Sudionici uključuju Društvo Naša Djeca Nove Gradiške, Gradsku knjižnicu Nova Gradiška, Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja, KIRart, Plesni studio Marine Mihelčić, Ženski odbojkaški klub Nova Gradiška i Rođendaonicu Nova Gradiška.

Precizno u podne, Cvjetni trg će postati pozornica za puštanje šarenih balona, u čast malim borcima.

Večernji događaji započinju u 20:00 sati kod fontane u gradskom parku, gdje će se predstaviti Gradska glazba Nova Gradiška.

Pozivamo vas da se pridružite i podržite proslavu Zlatnog rujna u Novoj Gradiški, na našem jedinstvenom pikniku.

O Zlatnom Rujnu

Maligne bolesti u djetinjstvu nose kako socijalne, tako i medicinske implikacije; izvor su traume i komplikacija u prilagodbi na novonastale životne okolnosti te snažno utječu na obiteljsko okruženje. Roditeljima je stoga imperativ omogućiti svestranu podršku: ne samo pristup vrhunskoj medicinskoj skrbi i terapijama, nego i psihološku pomoć koja je od esencijalnog značaja.

Rujan je posvećen podizanju svijesti o malignim bolestima među djecom. Statistike pokazuju da svake godine, na globalnoj razini, prosječno oboli oko 250 tisuća djece. U Hrvatskoj, ta se brojka godišnje kreće između 100 i 150 oboljelih.

Rujan pruža prigodu da se šira javnost upozna s izazovima s kojima se suočavaju oboljele djece i njihove obitelji, da se razvije empatija i pruži neposredna podrška.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)