Plenković: ‘Prvi Rafalei stižu u Hrvatsku na proljeće’

Današnji dan označava povijesni trenutak u vojnoj strategiji Hrvatske, jer je prvi Rafale borbeni avion postao dio naše vojne opreme. Ovaj značajan događaj obilježen je prisustvom naših pilota, tehničara i ostalih stručnjaka u Francuskoj, gdje se trenutno provodi obuka i priprema za integraciju ovih moćnih letjelica u našu vojsku.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da je odluka o nabavi Rafale aviona jedna od najvažnijih političkih odluka u vezi s vojnom strategijom Hrvatske u proteklih 25 godina, nakon Domovinskog rata. Ova odluka donesena je u prvom mandatu njegove vlade i realizirana je u drugom mandatu. Dolazak 12 višenamjenskih borbenih aviona ima strateški značaj, jer će značajno promijeniti karakter naših obrambenih sposobnosti i hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Govoreći o dinamici dolazaka Rafale aviona, premijer je izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu. Također je napomenuo da napreduje izgradnja potrebne infrastrukture koja će podržavati ove letjelice. “Uskoro ćemo obići napredak u izgradnji, a sve ide prema planu, tako da možemo očekivati da će prvi Rafale avioni stići u Hrvatsku tijekom proljeća”, najavio je premijer Plenković.

Ovaj povijesni trenutak predstavlja velik korak naprijed za našu vojsku i nacionalnu sigurnost te simbolizira predanost Hrvatske jačanju svojih obrambenih sposobnosti u suvremenom svijetu. Rafale avioni predstavljaju vrhunsku tehničku izvrsnost i sposobnost koja će doprinijeti očuvanju mira i sigurnosti u našoj zemlji i regiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)