Spriječena dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

Kriminalističkim istraživanjem nad državljankom Bosne i Hercegovine i hrvatskim državljaninom, utvrđeno je postojanje sumnje da iz koristoljublja prevoze strane državljane

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, su u petak 8. ožujka na području Nove Gradiške, kontrolirali osobni automobil bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka i 27-godišnju vozačicu, državljanku Bosne i Hercegovine, koja je u automobilu prevozila više stranih državljana. 

Također, policijski službenici su zaustavili još jedno vozilo slavonskobrodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin koji je prevozio više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem nad državljankom Bosne i Hercegovine i hrvatskim državljaninom, utvrđeno je postojanje sumnje da iz koristoljublja prevoze strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su osumnjičenu 27-godišnjakinju i 42-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)