Što sve možete pogledati u DOMU KULTURE

ZEMLJA LOŠIH
ČETVRTAK, 22. 2. U 19:30
PETAK, 23. 2. U 19:30
IZVORNO IME: Land of Bad
REŽIJA: William Eubank 
ULOGE: Russell Crowe, Liam Hemsworth, Milo Ventimiglia
ŽANR: akcija, triler
TRAJANJE FILMA: 110 min  
GODINA: 2024.
DRŽAVA: SAD
CIJENA ULAZNICE: 4, 00 EUR
SADRŽAJ FILMA:
Land of Bad prati elitni tim za izvlačenje koji mora ići iza neprijateljskih linija kako bi spasili vrhunsku opremu i taoce. Akcija je zagarantirana svaku minutu filma, a uz Crowea uključuje nekoliko zvučnih imena – Liama Hemswortha i Mila Ventimiglia.
Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Doma kulture danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.
DINA: PRVI DIO
PETAK, 23. 2. U 16:00
IZVORNO IME: Dune
REŽIJA: Denis Villeneuve
ULOGE: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Javier Bardem
ŽANR: igrani, SF
TRAJANJE FILMA: 155 min  
GODINA: 2021.
DRŽAVA: SAD, Kanada
CIJENA ULAZNICE: 4, 00 EUR
SADRŽAJ FILMA:
Godine 10191. svemirom čvrstom rukom vlada zli car Padishah Shaddam IV. Dok on zapovijedi prima od zastrašujućeg plutajućeg stvorenja nalik crvu, njegov odani saveznik je barun Vladimir Harkonnen s Planeta Arrakis. Harkonnenu i njegovim ljudima najveći je neprijatelj vojvoda Leto od Atreidesa, plemeniti čovjek i otac senzibilnog mladića Paula. Pustinjski planet Arrakis zvan Dina jedini je prirodni izvor tajanstvenog začina, izuzetno snažne droge koja onome tko ju kuša produžuje život i daje božanske moći, a koju u podzemlju Arrakisa čuvaju divovski crvi. Tvrdeći da vlast nad Arrakisom želi iz ruku kuće Harkonnen predati obitelji Atreides, car jednog dana vojvodu Letoa na prijevaru uvuče u klopku i ubije. Prisiljeni bježati, Paul i njegova trudna majka Jessica sklonište potraže u pustinji, kod domorodačkog naroda Fremen predvođenog odvažnim Stilgarom. Nakon što Paul kuša začin, požrtvovna Jessica, pripadnica sestrinstva Bene Gesserit koje tajno čuva carsku krvnu lozu, shvaća da je upravo njezin sin onaj odabrani, mesija Paul Usul Muad ´Dib koji zahvaljujući začinu može vidjeti budućnost.
Fantastična pustolovna akcijska drama Dina suscenarista i redatelja Denisa Villeneuvea nova je adaptacija kultnog istoimenog romana Franka Herberta objavljenog 1965. godine, djela za koje je autor osvojio žanrovske nagrade Hugo i Nebula za najbolji roman. Naslov koji se drži jednim od najpopularnijih znanstvenofantastičnih romana svih vremena, te koji je s nakladama u više od 12 milijuna primjeraka diljem svijeta zacijelo najprodavaniji ZF roman u povijesti, k tome i prvi ZF bestseler ikad objavljen s tvrdim koricama (dotad se literatura ovog žanra objavljivala isključivo u mekoukoričenim izdanjima), prvi je od šest romana Herbertova proznog ciklusa posvećenog pješčanoj planeti, koji zaokružuju romani Mesija Dine, Djeca Dine, Bog vladar Dine, Heretici Dine i Kuća Dine.
Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Doma kulture danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.
BRZI I NEUSTRAŠIVI – SINK.
ČETVRTAK, 22. 2. U 16:30
SUBOTA, 24. 2. U 16:30
IZVORNO IME: Silk Road Rally
REŽIJA: Ross Venokur 
ŽANR: animirani
TRAJANJE FILMA: 92 min  
GODINA: 2023.
DRŽAVA: Velika Britanijia, SAD
CIJENA ULAZNICE: 4, 00 EUR

SADRŽAJ FILMA:
Spori loris po imenu Zhi sudjeluje u bezobzirnoj automobilskoj utrci duž povijesnog Puta Svile u Kini kako bi spasio posljednje selo lora (uključujući i dom svoje bake) od rušenja i razvoja koje planira psihotična žaba po imenu Archibald Vainglorious.
Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)