Vozač kamiona pokušao prijeći državnu granicu s krivotvorenim graničnim štambiljima

Policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine pregledali teretno vozilo te su pronašli nedozvoljene količine cigareta

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 10. ožujka, oko 23.15 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je kamion crnogorskih registracijskih oznaka, vozač  i prtljaga.
Policijski službenici su prilikom granične kontrole posumnjali u vjerodostojnost graničnih štambilja u putnoj ispravi 46-godišnjeg vozača teretnog vozila (državljanin  Crne Gore).
Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika i utvrđeno da su granični štambilji krivotvoreni.
Nadalje, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine pregledali teretno vozilo te su pronašli nedozvoljene količine cigareta u vezi čega su djelatnici carine vozaču naplatili novčanu kaznu.

Policijski službenici protiv 46-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave te mu je sukladno Zakonu o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)