ŽENIJALNI DANI U DOMU KULTURE – BESPLATNI FILMOVI

Dom Kulture poziva sve ljubitelje filma na proslavu snage i moći žena kroz deseto izdanje filmskog programa “Ženijalni dani”, koji će se održati od 4. do 10. ožujka 2024. godine. Ovaj program pridružuje se KINO MREŽI u slavlju snažnih ženskih likova i njihovih izazova u društvu. Uz podršku ovog hvalevrijednog programa, Dom Kulture će prikazati besplatno dva inspirativna filma.

UTORAK, 5. 3. U 16:30 – Kraljica plesa (Dancing Queen)
Aurora Gossé / Norveška / 92 min / 2023.
Žanr: dječji, obiteljski

Dvanaestogodišnja Mina možda ne zna plesati i nema puno samopouzdanja, ali to je ne sprječava da se prijavi na audiciju za školsku plesnu skupinu. Podršku pronalazi u svojoj nekonvencionalnoj baki i najboljem prijatelju, ali tu su i skeptici. Kroz suze, smijeh i vesele ritmove, Mina će razbiti vlastite barikade i oboriti vas s nogu. Kraljica plesa šarmantno je i toplo ostvarenje koje će vas podsjetiti na onaj poseban osjećaj kada zasvira pjesma koju obožavamo, kada se u vidokrugu pojavi osoba koja nam se sviđa ili kada na krilima vlastite upornosti i truda ostvarimo svoj san. Premijerno je prikazan na Berlinaleu.

ČETVRTAK, 7. 3. U 17:00 – Čelične magnolije (Steel Magnolias)
Herbert Ross / SAD / 117 min / 1989.
Žanr: komedija, drama, romantika

U gradiću Chinquapin u Louisiani sprema se vjenčanje. Mladenka je Shelby, tvrdoglava ljepotica za koju bi njezina majka M’Lynn učinila baš sve na svijetu. Truvy je vlasnica salona ljepote. Kako bi ogovarale stanovnike grada, u salon navraćaju Ouiser, najbogatija i najzločestija žena u gradu te Clairee, elegantna udovica. Atmosfera dodatno oživi kada se pojavi vrckava Annelle sa svojom zagonetnom prošlošću. Ovih šest magnolija drže se na okupu, dajući si uzajamnu podršku te na svoj način govore o usponima i padovima u životu maloga gradića na jugu. Uloga Shelby je Juliji Roberts donijela prvu nominaciju za Oscara u sporednoj ulozi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)