Biciklom sigurno u promet

Nije odgovornost u prometu samo na vozačima motornih vozila nego i na biciklistima koji u velikom postotku ne poštuju prometne propise što se u većini slučajeva događa zbog nepoznavanja prometnih propisa

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su jučer, 18. ožujka, od 9 do 11 sati, proveli preventivno-edukativnu akciju „Biciklom sigurno u promet”, u sklopu koje su nadzirali bicikliste i vozače osobnih prijevoznih sredstava.

Biciklisti i vozači osobnih prijevoznih sredstava su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, jer vozači motornih vozila ne poklanjaju dovoljno pozornosti na njihovo kretanje po obilježenim biciklističkim stazama i trakama, kao niti u slučajevima njihovog prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza na kojima je označena biciklistička staza.

Međutim nije odgovornost u prometu samo na vozačima motornih vozila nego i na biciklistima koji u velikom postotku ne poštuju prometne propise (najčešće upravljajući biciklima preko pješačkih prijelaza), što se u većini slučajeva događa zbog nepoznavanja prometnih propisa.

U sklopu akcije koja je bila preventivno edukativnog karaktera, policijski službenici su savjetovali i educirali bicikliste te one koji su poštovali prometne propise nagrađivali s reflektirajućim naramenicama i letcima na kojima su naznačena važnija prometna pravila.

IZVOR: Policijska uprava brodsko-posavska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)