Kad Udari Južina: Intrigantna Kazališna Predstava o Prijateljstvu i Životnim Izazovima

KAD UDARI JUŽINA

UTORAK, 16. 1. U 20:00

KAZALIŠNA PREDSTAVA – DOM KULTURE

CIJENA ULAZNICE 10 EUR

*Povlaštena cijena za učenike, studente i umirovljenike 7 EUR

Dragi posjetitelji, pozivamo vas na kazališnu predstavu „Kad udari južina“ koja gostuje u novogradiškom Domu kulture u utorak 16. siječnja s početkom u 20:00 sati. Mnoge istine koje želimo i ne želimo izreći, isplivat će na površinu i dovesti jedno veliko prijateljstvo na kušnju! Petra Kraljev i Jagoda Kumrić u ulogama u kakvima ih još niste imali priliku vidjeti.

Mimi i Gita najbolje su prijateljice u svojim ranim tridesetima, poput sestara, ali njihovo dugogodišnje poznanstvo sad je već pred velikim izazovima jer su se u njihove živote uvukli neki novi trenuci prikrivanja istine, brutalne (ne)iskrenosti, čak i ljubomore. Gita je flegmatična i pomalo razmažena bogatašica koja dane krati upijajući mudrosti Žuži Jelinek i smišljajući najgore scenarije koji se mogu dogoditi njezinoj ljubavnoj vezi, a Mimi je otkačena žena bez dlake na jeziku, a koja ne može kroz dan bez cigarete i alkohola.

Mimi dolazi Giti otkriti novost u svom životu, ali ono što je trebalo biti rečeno u nekoliko riječi pretvara se u urnebesnu i emotivnu ‘igru bez granica’ u kojoj svaka krije svoje adute. Hoće li njihovo prijateljstvo preživjeti? Je li zaista uvijek najvažnije biti u pravu? I koliko će cigareta Mimi popušiti prije nego tenzije između nje i Gite doslovno eksplodiraju? Sve to otkriva ova nova komedija o dvije mlade žene pred raljama života, a u kojoj će se i publika sigurno prepoznati i dobro nasmijati.

Tekst: Petra Kraljev i Igor Weidlich

Režija: Nevena Vukes

Grafičko oblikovanje: Kristina Gudac

Scenografija: Josip Vrbanić

Igraju: Petra Kraljev i Jagoda Kumrić

Produkcija: B GLAD PRODUKCIJA

Ulaznice možete rezervirati putem e-mail adrese: domkulturenovagradiska@gmail.com ili na tel. 035/637-799

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)