NA NOVOGRADIŠKOM PODRUČJU U DVA SLUČAJA SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE STRANIH DRŽAVLJANA

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u utorak 19. ožujka, na području Nove Gradiške, kontrolirali teretni automobil zadarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Republike Srbije, dok je u vozilu zatečeno više stranih državljana.

Istog dana, na području Rešetara, policijski službenici su zaustavili vozilo poljskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Albanije koji je također prevozio više stranih državljana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad navedenim vozačima, utvrđeno je postojanje sumnje da su iz koristoljublja, do dogovorenog odredišta prevozili strane državljane koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Prema osumnjičenima je postupano sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te su uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

IZVOR: Policijska uprava brodsko-posavska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)