Održano županijsko natjecanje učenika osnovnih škola “Sigurno u prometu 2024”

Na natjecanju je sudjelovalo sedam osnovnih škola i 28 učenika sa područja Brodsko – posavske županije

U Osnovnoj školi „Sibinjskih žrtava“, iz Sibinja, održano je županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2024“. Natjecanje „Sigurno u prometu“, provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, te Policijskom upravom brodsko-posavskom.
Službeno je natjecanje otvorio predsjednik državnog povjerenstva „Sigurno u prometu“, gospodin Mladenko Kordić.
I ove godine sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji su bili jedni od sudaca na poligonu spretnosti vožnje bicikla.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam osnovnih škola (28 učenika) sa područja Brodsko – posavske županije, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela, Osnovna škola „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, Osnovna škola „Sibinjskih žrtava“ iz Sibinja, Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ iz Lužana, Osnovna škola „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda, Osnovna škola „Viktor Car Emin“ iz Donjih Andrijevaca i Osnovna škola „Ivan Meštrović“ iz Vrpolja.

Temeljem rezultata znanja prometnih i sigurnosnih pravila (teoretski dio) koji se provodio u informatičkim učionicama „on-line“ i vožnjom spretnosti na prometnom poligonu (praktični dio natjecanja), natjecatelji su ostvarili slijedeće rezultate:
prvo mjesto u ekipnom dijelu, osvojila je Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela, drugo mjesto osvojila je Osnovna škola „Ljudevita Gaja“ iz Lužana, dok je treće mjesto osvojila Osnovna škola „Viktor Car Emin“ iz Donjih Andrijevaca.

U pojedinačnom dijelu za djevojčice prvo mjesto je osvojila Petra Mihaljević, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela dječake, dok je za dječake prvo mjesto je osvojio Luka Kokotović, Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ iz Lužana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)