Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno sedam osoba, tri su teže, a četiri su lakše ozlijeđene

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 29. travnja do 5. svibnja, dogodilo se 29 prometnih nesreća, od kojih je šest s ozlijeđenim osobama a 23 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno sedam osoba, tri su teže, a četiri su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 585 vozila te su utvrdili 351 prometni prekršaj, od čega: 96 prekršaja nepropisnih brzina, 61 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 93 km/h, a izmjerena je u petak, 3. svibnja oko 12 sati u Sibinju, počinitelj prekršaja je 32-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 192 km/h, a izmjerena je u subotu, 4. svibnja oko 23 sata na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 56-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom švedskih nacionalnih registracijskih oznaka.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 1,91 promila, a očitana je u organizmu  24-godišnjakinje koja je u nedjelju, 5. svibnja oko 5:50 sati upravljala s osobnim automobilom srpskih nacionalnih oznaka u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)