Pojačani nadzori prometa

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema recidivistima

Foto: ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 11. do 18. ožujka, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 679 vozila.

Pritom su utvrdili 346 prometnih prekršaja, od kojih je 97 prekršaja nepropisnih brzina, 69 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 7 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje.

Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. Najveća koncentracija alkohola od 1,93 promila, očitana je u organizmu vozača (r. 1974. g), u Magić Maloj, dana 13. ožujka, u 15.15 sati, dok je najveća nepropisna brzina od 197 km/h utvrđena na autocesti A3, dana 12. ožujka, u 4.15 sati, za koji prekršaj je sankcioniran vozač (r.1982.g.) osobnog automobila švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)