Postani Web heroj – otkrij sve o vrstama prijevara, kako ih prepoznati te se uspješno zaštiti i unaprijediti svoju računalnu sigurnost

Građanima su podijeljeni letci i brošure, kao i drugi promidžbeni materijali u kojima mogu pronaći detaljnije upute i savjete

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavili su s provođenjem aktivnosti u cilju zaštite građana od raznih vrsta prijevara, pa su tako u tri navrata organizirali informativno-edukativne punktove, i to:
dana 7. veljače u Novoj Gradiški, u Ulici Slavonskih graničara, te dana 10.  i 11. veljače u Slavonskom Brodu (kod sportske dvorane Vijuš i u prostoru gradske Tvrđave).
Tom prilikom su predstavili kampanju Web heroj, odnosno projekt Ministarstva unutarnjih poslova ”Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta”.
Kampanja se provodi pod sloganom ”Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba”, a provodi se kako bi se što veći broj građana upoznao s pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite. 

Policijski službenici su građanima prezentirali koji su najčešći oblici kibernetičkih prijevara, savjetovali ih da budu oprezni jer sve što zvuči predobro nije istinito u stvarnom svijetu, nije ni u virtualnom.

Građanima su podijeljeni letci i brošure, kao i drugi promidžbeni materijali u kojima mogu pronaći detaljnije upute i savjete.

Foto: PU brodsko-posavska

IZVOR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)