28. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Valentino, Vatra, Urban, Grše, Jelena Rozga, Saša Matić…

Kao što je nekada davno započelo prvo Novogradiško glazbeno ljeto, u tadašnjem prostoru gradske kavane, tako danas stojimo pred početkom 28. izdanja ovog značajnog kulturnog događaja. Kroz godine, ova manifestacija je postala nezaobilazan dio identiteta našeg grada, simbolizirajući zajedništvo, glazbu i bogatu kulturnu baštinu. Pogled unatrag nas podsjeća na entuzijazam i predanost ljudi koji su stajali iza prvog glazbenog ljeta, s pričama koje su ispunjene uzbuđenjem i nadom. Sada, dok se pripremamo za još jedno nezaboravno izdanje, ponosno se prisjećamo putovanja koje je ova manifestacija prošla, od svojih skromnih početaka do danas. Ovo je priča o kontinuiranom rastu i razvoju Novogradiškog glazbenog ljeta, koje je postalo jedan od najznačajnijih glazbenih događaja u regiji.

Direktorica Turističke zajednice, Dinka Matijavić, ističe: “Iako smo ove godine malo kasnili sa predstavljanjem, uspjeli smo pripremiti sadržaj 28. glazbenog ljeta. Zadržali smo koncept koji nas je definirao već 28 godina, čineći naše Novogradiško glazbeno ljeto jedinstvenim projektom. Naša manifestacija ne samo da promovira glazbu, već i bogatu kulturnu baštinu, te tradiciju i folklor našeg kraja.”

Bernard Kumić, jedan od organizatora, naglašava važnost manifestacije za lokalnu ekonomiju: “NG ljeto privlači veliki broj posjetitelja, povećava protok novca i potiče rast malih poduzetnika. Svake godine se trudimo privući i internacionalne zvijezde, te vjerujemo da će i ove godine program zadovoljiti raznovrsne glazbene ukuse.”

Gradonačelnik Vinko Grgić iznosi planove za ovogodišnje izdanje: “Osigurali smo sredstva za provedbu manifestacije, a cilj nam je omogućiti svima da prezentiraju svoju ponudu. Osim bogatog glazbenog programa, organizirat ćemo i streetball turnir kako bismo podržali naše sportaše i obogatili sadržaj manifestacije.”

Očekuje se da će ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto privući rekordan broj posjetitelja svojom raznolikom ponudom i spektakularnim izvođačima, među kojima su Valentino, Vatra, Urban, Grše, Jelena Rozga i Saša Matić. Ovaj impresivan glazbeni line-up dodatno će ojačati reputaciju NG ljeta kao jednog od najznačajnijih glazbenih događaja u regiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)