Tragičan kraj potrage za nestalom djevojčicom iz Srbije

Desetodnevna međunarodna potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okolice Bora, čiji nestanak je prijavljen u utorak, 26. ožujka, okončana je tragičnim vijestima o njezinoj smrti u prometnoj nesreći.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić priopćio je na izvanrednoj sjednici vlade da je ona ubijena te da su uhićene dvije osobe, a mediji, pozivajući se na policijske izvore, javljaju da su djevojčicu automobilom usmrtila dva djelatnika lokalnog komunalnog poduzeća, a potom bacila tijelo na deponij nedaleko od Bora.

“Izuzetno teške vijesti… Danka Ilić je ubijena. Policija je uhitila dvije osobe koje su počinile ubojstvo”, izjavio je Vučić.

Istraga kriminalističke policije Policijske uprave Bor ukazuje na to da su osumnjičeni službenim vozilom naletjeli na djevojčicu na cesti, usmrtili je, a potom je stavili u prtljažnik i tijelo ostavili na divljem deponiju kod Bora, objavili su mediji. Uhićenima koji su priznali djelo određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić pokrenuta je 26. ožujka kada je prvi puta u Srbiji aktiviran međunarodni alarm “Amber Alert”, a uključio se i Interpol. No, tračak nade da je djevojčica živa nestao je nakon što su srbijanski MUP i austrijska policija utvrdili da osobe s video-snimke sa tramvajskog stajališta u Beču nisu povezane s nestankom Danki Ilić.

Ova tragedija je potresla ne samo Srbiju već i cijelu međunarodnu zajednicu, podsjećajući nas na hitnost potrebe za zaštitom najranjivijih članova društva te važnost brze i učinkovite reakcije svih nadležnih institucija u slučajevima nestanka djece.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)