Uhvaćen još jedan krijumčar

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 22-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru i uputama nepoznate osobe, primio u automobil više stranih državljana koji su nezakonito prešli rijeku Savu iz Bosne i Hercegovine 

Foto: ilustracija


Na autocesti A3, dana 4. travnja u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su ponovno spriječili krijumčarenje osoba. Naime, policajci su prilikom nadzora osobnog automobila rumunjskih nacionalnih oznaka te 22-godišnjeg vozača (državljanin Republike Rumunjske) u unutrašnjosti automobila uočili više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 22-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru i uputama nepoznate osobe, primio u automobil više stranih državljana koji su nezakonito prešli rijeku Savu iz Bosne i Hercegovine i ušli u Republiku Hrvatsku. Strance je potom namjeravao prevesti do Zagreba, a za koju uslugu bi naknadno dobio određen novčani iznos.

Policijski službenici su 22-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)