Upravljajući traktorom pokušao pobjeći policiji

Nadalje je utvrđeno da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, kojemu je vozačka dozvola poništena te je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 15. ožujka, oko 23.20 sati, prilikom nadzora prometa na području Općine Oriovac, uočili su traktor koji su pokušali zaustaviti, no vozač se oglušio o naredbe policije o zaustavljaju te nastavio s vožnjom.

Ubrzo je zaustavljen te je vozač pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga spriječili u bijegu. Prilikom privođenja je pružao aktivan otpor s kojim je prestao nakon izdane naredbe policijskih službenika i uporabe sredstva prisile (sredstva za vezivanje).

Utvrđeno je da se radi o 31-godišnjaku koji kod sebe nije imao nikakav identifikacijski dokument. Alkotestom je u organizmu navedenog očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,48 promila.

Nadalje je utvrđeno da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, kojemu je vozačka dozvola poništena te je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom. Od 31-godišnjaka je privremeno oduzet traktor te je isti zadržan u prostorijama policije na otriježnjenju nakon liječničkog pregleda i konstatacije da je sposoban za daljnji postupak i zadržavanje u policiji.

Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)