ŽUPAN MARUŠIĆ NA EUHARISTIJSKOM SLAVLJU ZAREĐENJA NOVOG BANJALUČKOG BIKUPA MONS. ŽELJKA MAJIĆA

U katedrali Sv Bonaventure u Banja Luci jučer, 1.ožujka 2024 godine, u nazočnosti preostalih  katoličkih vjernika ,prijatelja, rodbine, svećenika, časnih sestara, biskupa iz BiH, Slovenije,vatikanskog nuncija u BiH Koncelebriranom Sv. Misom i Akademijom zahvalnosti proslavljena je 35.ta godišnjica pastoralnog rada i poslanja dr Franje Komarice kao biskupa Banjalučke biskupije. Franjo Komarica bio je banjolučkim biskupom još od 1989. i sa svojim je vjernicima proveo cijelo ratno razdoblje, a nakon rata uporno se zalagao za povratak prognanih katolika, koji su u najvećem broju Hrvati i ove godine odlazi u zasluženu mirovinu.
U istoj katedrali danas je zaređen novi banjolučki biskup don Željko Majić, a svetom euharistijskom slavlju koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, nazočio je i župan Danijel Marušić koji je biskupu Komarici zahvalio na  dosadašnjem predanom vršenju biskupske službe i neizmjernom doprinosu u očuvanju hrvatskog identiteta, vjere i tradicije Hrvata Bosanske Posavine, ali i Hrvatske u cjelini.  
Novom banjaluškom biskupu mons. Željku Majiću čestitao je na imenovanju poslanju, odgovornoj dužnosti podsjetivši kako Brodsko-posavska županija ima dugu tradiciju dobre suradnje s Banjalučkom biskupijom u brojnim projektima i aktivnostima koje su zajedno provodili posebice oko uspostave Centra za pomirenje, mir, međureligijsku i međuetničku suradnju “Marija Zvijezda” u vjeri da će se ona nastaviti i produbiti u očuvanju hrvatskog identiteta, vjere i tradicije Hrvata Bosanske Posavine, ali i Hrvatske u cjelini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)