Građani, ne dijelite svoje bankovne podatke!

Upozoravamo građane da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama

Foto: Ilustracija

Djelatnici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave brodsko-posavske, su jučer zaprimili kaznenu prijavu od 44-godišnjaka u vezi počinjenja kaznenog djela Računalne prijevare. Naime, oštećeni je dana 21. veljače, primio telefonski poziv od nepoznate osobe koja mu je rekla da na njegovom računu, preko kojega je prije desetak godina trgovao dionicama postoji iznos od 7000 eura, te da bi mu izvršili uplatu tražili su od oštećenog bankovne podatke koje im je ustupio. Nedugo potom 44-godišnjak je provjerio stanje na svome bankovnom računu, nakon čega je shvatio da mu je s istoga skinuto nekoliko tisuća eura. Policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.
 
Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, a pogotovo da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima možete saznati na poveznicama:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)